Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Geen rijlessen, toetsen en examens tot en met ten minste 20 mei 2020

20-04-2020

Verbod op het geven van rijlessen en theoriecursussen

Vanaf 24 maart 2020 heeft de Overheid besloten dat het geven van rijles valt onder de categorie contactberoepen en derhalve een verbod hiertoe opgelegd. Helaas geldt dat voor alle vormen van rijles, ook voor de tweewieler lessen en theoriecursussen. Het verbod geld vooralsnog tot en met 20 mei 2020 waardoor alle opleidingen en examens worden opgeschort.

Het CBR

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald.

TOP-internet beperkt bereikbaar
Om een run op examens na 20 mei te voorkomen, blijft het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk. TOP-internet is beperkt bereikbaar; u kunt wel onder meer uw eigen administratie inzien. Het CBR werkt op dit moment een plan uit voor de herstart van alle examens en toetsen zodra het kan.

Geldigheid theoriecertificaat
Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

Medische beoordeling gaat door
De afgelasting geldt niet voor iedereen. Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de divisie Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.

Code 95 en geldigheid certificaten professionals
Door het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals. Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, zullen wij dit direct bekend maken. Hier leest u hoe Inspectie Leefomgeving en Transport omgaat met de handhaving op de geldigheid van code 95.

Het kabinet heeft ook besloten om de scholen langer dicht te houden. In het verlengde daarvan kunnen fysieke nascholingscursussen voor de code 95 geen doorgang vinden. Binnenkort is hierover meer informatie beschikbaar.

Informatie
Kandidaten brengen we op de hoogte via SMS, e-mail, onze website, telefonisch en social media. Houd www.cbr.nl en TOP internet in de gaten om te weten wanneer het weer mogelijk is examens te reserveren en wanneer we weer starten met het afnemen van examens. U ontvangt deze informatie ook per e-mail.

Vragen
We hopen op uw begrip voor deze situatie. Mocht u nog vragen hebben lees dan de veelgestelde vragen corona of neem contact op met uw examenmanager of met de Klantenservice van het CBR.

© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |