Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Franchising

Easy2Drive Verkeersopleidingen is een franchiseorganisatie voor zelfstandige rijinstructeurs. Vanuit ons hoofdkantoor in Huizen verzorgen wij alle faciliteiten voor onze franchisenemers en zorgen er zo voor dat zij zich kunnen focussen op hun kernactiviteit; les geven!

Franchisenemer worden bij Easy2Drive Verkeersopleidingen?

U bent zelfstandig ondernemer of u overweegt zelfstandig ondernemer te worden? Weet u niet hoe u klanten moet bereiken, welke ondernemingsvorm het beste bij uw situatie past, hoe u administratie moet voeren of ziet u andere belemmeringen om zelfstandig ondernemer te worden en te blijven? Heeft u wel eens gedacht aan franchising?

Franchising is met name voor (potentiële) kleine zelfstandigen een handige samenwerkingsvorm waarbij je wel geniet van de voordelen van een omvangrijke onderneming maar niet de nadelen. Daarnaast blijft u dus wel zelfstandig.

Geinteresseerd? Kijk dan bij onze vacatures!

Voor- en nadelen van franchising

Voordelen van franchising zijn

  • De franchisegever neemt veel dagelijkse bezigheden op zich, zoals personeelsbeleid, reclame en backoffice ondersteuning. Zo kunt u zich beter concentreren op uw kerntaken: les geven en ondernemen.
  • U profiteert van de voordelen van een grote organisatie, zowel aan de verkoop- als aan de inkoopkant. Dat komt onder meer tot uiting in een hogere omzet, een betere winstmarge en lagere kosten.
  • U loopt minder risico bij de start en bij de doorgroei van uw bedrijf. Er staat immers een organisatie achter u die in de loop der jaren kennis en ervaring heeft opgedaan en die u met raad en daad terzijde staat.
  • Doorgaans draagt de franchisegever niet direct bij aan de financiering van een franchisevestiging. Toch kan hij op dat gebied belangrijke steun bieden. Bijvoorbeeld bij de opzet van een ondernemingsplan dat nodig is voor het verkrijgen van een financiering, of door het stellen van zekerheden of andere garanties bij een financiering.

Als nadeel kan worden ervaren dat de franchisenemer zich volledig moet conformeren en committeren aan de regels. Tevens zal de franchisenemer te allen tijde moeten voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van kwaliteit, service, inrichting en huisstijl. Voor wat betreft de speelruimte van de zelfstandig ondernemer is deze als franchisenemer dus kleiner maar daar staan dan weer wel de voordelen tegenover.

Wilt u meer te weten komen over onze franchiseactiviteiten, voorwaarden en kosten, gebruik dan ons contactformulier of mail naar info@easy2drive.nl.

Administratie en fiscaliteiten

Ook voor u als kleine zelfstandige of startende ondernemer bent u voor uw administratie bij Easy2Drive aan het juiste adres. In samenwerking met een administratiekantoor hebben wij een handige administratiefaciliteit ontwikkeld welke een gemiddelde rijschoolhouder ongeveer 16 uur per maand bespaart. Deze uren kunt u dan bijvoorbeeld benutten voor het geven van rijles. Ons motto in dit geval is dat de ondernemer zoveel mogelijk moet doen waar hij goed in is en wat omzet oplevert, namelijk rijles geven. Deze faciliteit is met name geschikt voor de eenmanszaak of voor kleine vennootschappen waarbij wij naast de reguliere administratie de periodieke BTW-aangiften verzorgen alsook de loonadministratie, jaarcijfers en nog veel meer. Ook voor belastingzaken hebben wij voldoende expertise in huis om u te kunnen adviseren en begeleiden.

Wilt u meer te weten komen over onze administratiefaciliteit, voorwaarden en kosten, gebruik dan ons contactformulier of mail naar administratie@easy2drive.nl.

 

© 2023 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |