Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

2toDrive bij Easy2Drive - rijles vanaf 16,5 jaar!

2toDrive

Sinds 1 november 2011 mag je op de dag dat je 16,5 jaar bent beginnen met je de rijopleiding auto beginnen. Op je zeventiende levensjaar mag je dan examen doen en als je bent geslaagd onder begeleiding van een coach deelnemen aan verkeer als bestuurder van een personenauto op de openbare weg. Vanaf je achttiende mag je dan zelfstandig (dus zonder coach)de openbare weg op. Echt een unieke kans. Op je zestiende kun je zelfs al het theorie-examen afleggen zodat je op tijd theoretisch bent voorbereid.

Hoe ziet de rijopleiding  van het begeleid rijden er uit?

Leerlingen die begeleid gaan rijden, volgen eerst een normale rijopleiding bij een rijschool. Alles is gelijk als zoals het in het verleden ging. Het grote verschil is dat met 16,5 jaar rijles genomen mag worden op de openbare weg. Bij ons kun je al voor je 16e beginnen op de simulator!  Vanaf dat je 17 jaar bent, mag je afrijden bij het CBR. Ben je geslaagd dan mag je tot je 18e jaar onder begeleiding autorijden. Ben je 18 jaar geworden, dan mag je vanaf dat moment alleen de weg op! Wij bieden extra begeleiding voor de coaches na het behalen van je rijbewijs.

 

Waarom 2toDrive?

Het begeleid rijden heeft in ondere andere Duitsland al zijn vruchten afgeworpen. Aantoonbaar zijn minder boetes uitgedeeld maar veel belangrijker is dat in deze leeftijdscategorie minder (zware) ongevallen hebben plaatsgevonden. Heel veel zware, met name dodelijke ongevallen zijn te betreuren in de leeftijdscategorie 16 tot 18 jaar. Het één en ander heeft vooral betrekking op bromfietsbestuurders. Het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs is al een hele goede stap in de richting geweest en men hoopt nu, door de leeftijd te verlagen om het rijbewijs B te bemachtigen, ook eerder gekozen gaat worden voor het behalen van rijbewijs B, zeker als je het bromfietsrijbewijs bij het behalen van je autorijbewijs er gewoon bijkrijgt!

2toDrive, hoe werkt het?

Om te beginnen kies je 1 of meerdere coaches. Voor hen vraag je een begeleiderspas aan. Hier kun je ook zien waaraan coaches moeten voldoen. Schrijf je in bij een goede rijschool die ook aandacht aan de coach besteed. Bij voorkeur een rijschool die een gratis en vooral vrijblijvende proefles geeft. Mocht het tijdens de proefles al niet bevallen dan zit je tenminste nergens aan vast.

Na een gedegen opleiding te hebben doorlopen en je het rijbewijs hebt behaald mag je onder begeleiding van een coach, zelfs als je vrienden meerijden, een personenauto besturen.

Ben je nu 16,5 jaar?

Dan mag je al beginnen met autorijles. Wij kunnen een zodanige planning maken dat je op of net na je 17e verjaardag kunt afrijden.

Meer informatie vind je op de website van 2toDrive.

Kom proeven bij ons en vraag een proefles aan. Deze proefles van maximaal 90 minuten is gratis en vrijblijvend

© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |