Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Ruim 38 lesuren voor het behalen van rijbewijs B

22-09-2017

Ruim 38 lesuren voor het behalen van rijbewijs B

Voor het halen van het autorijbewijs heb je gemiddeld 38,38 uur rijles nodig. Dat blijkt uit een onderzoek dat het CBR in april 2017 heeft gehouden.

Het CBR krijgt vaak vragen over het gemiddeld aantal rijlessen dat examenkandidaten nodig hebben of over de kosten van het rijbewijs. Daarom is één maand aan alle geslaagde kandidaten voor het autorijexamen gevraagd naar het aantal gevolgde lessen en de lesprijs, als onderdeel van het continue klanttevredenheidsonderzoek. Ruim zevenduizend geslaagden hebben deze vragen beantwoord.

De gemiddelde prijs voor een uur autorijles is volgens het CBR-onderzoek €41,41. Deze prijs ligt dicht bij de prijs die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) noemt voor 2016: gemiddeld €42,76 (zie http://statline.cbs.nl/statweb/publication/?dm=slnl&pa=80346ned).

Volgens het onderzoek van het CBR komen de totale kosten voor een rijbewijs uit op gemiddeld €2.327. Naast de rijlessen zijn daarbij de benodigde examens, gezondheidsverklaring, pasfoto’s en rijbewijspasje inbegrepen.

Al deze informatie gebruikt het CBR in een social-mediacampagne met tips die jongeren (en hun ouders) helpen om zich goed voor te bereiden op het halen van het rijbewijs. Deze campagne gaat van start in oktober.

Bron: CBR

© 2021 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |