Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

1-12-2016 Duizenden agenten missen rijtraining door tekort aan rijleraren

01-12-2016

1-12-2016 Duizenden agenten missen rijtraining door tekort aan rijleraren

Duizenden agenten in Nederland missen jaarlijks de verplichte rijtraining vanwege een groot tekort aan rijleraren op de opleiding.

Tot begin oktober zijn 2.600 verplichte rijtrainingen gevolgd, terwijl het er jaarlijks gemiddeld tienduizend moeten zijn. Vorig jaar werden de trainingen door 5.600 agenten gedaan, meldt het AD donderdag op basis van politiecijfers.

Sinds 2011 moeten agenten die weleens met zwaailicht of sirene rijden elke drie jaar deelnemen aan verplichte rijtrainingen. Het moet het aantal ongelukken en aanrijdingen doen dalen. Jaarlijks gebeuren ongeveer tweeduizend ongelukken met politieauto's.

De politie kan momenteel niet aan de verplichting voldoen om alle agenten de training te laten doen. Het hoofd rijvaardigheid en rijveiligheid spreekt in de krant van een "forse achterstand".

Volgens hem is bij de reorganisatie van de Nationale Politie te weinig rekening gehouden met het aantal rijleraren dat nodig is om iedereen de training te laten doen. De politie heeft nu 26 docenten in heel Nederland in plaats van de beoogde 50.

De politie wil extra docenten aannemen om de agenten op tijd te laten trainen.

Door: NU.nl

 

© 2021 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |